středa 9. července 2014

DIY: Růžová voda

 Růžová voda
 
Vytvoř si doma zázračnou beauty vychytávku používanou už ve starověku, která blahodárně nepůsobí pouze na pleť. Její vůně také údajně otevírá a léčí srdeční čakru. A to za zkoušku stojí!
Samotná výroba růžové vody je hodně jednoduchá. Největším challengem bude sehnat pravé růže. Těmi pravými myslíme ty, které nádherně voní, a hlavně nebyly ošetřeny pesticidy. Takové v běžných květinářstvích seženete jen výjimečně. Upřímně řečeno, spíš vůbec. Pokud nemáš vlastní zdroj, máš dvě možnosti. Buď můžeš zburcovat kamarádky nebo mrknout na web (HERE), kde ti je na přání objednají. 


Benefity růžové vody

1. Vzhledem k tomu, že růžový olej má protizánětlivé účinky, růžová voda snižuje zarudnutí a zklidňuje podrážděnou pleť.
2. Má skvělé čisticí vlastnosti. Pleť zbavuje kožního mazu a odstraňuje nečistoty z pórů, a funguje tak jako prevence vzniku akné.
3. Její vůně navozuje duševní pohodu a zbavuje pocitu úzkosti. 
4. Používat ji nemusíte pouze k očištění pleti. Osvěžit obličej s ní můžete kdykoli během dne pomocí rozprašovače.


Postup

Do hrnce vlož keramickou nádobu na pečení, kterou vylož malými oblázky. Na ně následně postav misku z varného skla. Prostor kolem keramické nádoby zasyp okvětními lístky růží a napůl zaplň vodou. Hrnec zaklop obrácenou pokličkou a obsah přiveď k varu. Když se voda s lístky začne vařit, navrch pokličky přidej led. Růžová voda se tak bude lépe srážet a kapat do misky z varného skla. Následně vodu necháme vystydnout a uschováme. 

Vše můžeš zkouknout ve videu.



8 komentářů:

Děkuji za Váš krásný komentář !