pondělí 23. června 2014

DIY: Roztrhané džíny

Ahoj, jsem tu zpět :) omlouvám se, že přidávám tak pozdě, ale nestíhala jsem něco napsat až dneska se mi uvolnilo trochu času něco málo napsat, je tu další DIY, minule tu bylo DIY, Vlasové masky, ale dnes tu je něco jiného..

Roztrhané džíny nejsou v žádném případě novým horkým trendem. Na střídačku jsou IN a OUT už od osmdesátých let. Zdá se ale, že momentálně jsou populárnější víc než kdy jindy. Daly by se označit za jeden z nejsilnějších prvků street stylu. Kombinace kalhot s dírami a nebezpečně vysokých podpatků je zkrátka neuvěřitelně silné kombo. Můžete si pro ně sice skočit do obchodu, ale má to jeden háček. Díry mohou být na místech, které vám nevyhovují. Řešení? Vyrobte si svoje vlastní.






1. VÝBĚR
Prvním krokem je logicky výběr těch pravých džín. Vybrat si těsné s úzkými nohavicemi, nebo ty v boyfriend stylu? Pak je otázkou samozřejmě barva. Černá, tmavomodrá, nazelenalá, nebo snad úplně bílá? Ty s vysokým pasem, nebo bokovky?
Pokud se nemůžeš rozhodnout, nejlepším způsobem bude první pokus proděravět džíny vyzkoušet na páru, který ti už dlouho leží ve skříni. Pokud chceš, aby kalhoty vypadal hodně onošeně, vymáchejte je nejdřív několikrát v horké vodě s trochou bělidla.

2. NÁŘADÍ
Ačkoli by se tak na první pohled mohlo zdát, že roztrhaný upgrade na džínách zvládneš s jedním párem nůžek, realita je úplně jiná. Pro dokonale sedřený autentický look budeš potřebovat hrubý smirkový papír, brousek na dřevo, ocelový kartáč, struhadlo a pemzu. Na samotné díry pak zlamovací nůž a malé, hodně ostré nůžky. Na vypodložení nohavice si sežeň plastovou desku nebo placatý kus dřeva. Zabráníš tak katastrofě proděravění i zadního části.

3. ZNAČKA
Místa pro díry se budou nejlépe vyznačovat v momentě, kdy si džíny oblékneě. Pro vytyčení perfektních bodů můžeš použít křídu, fix nebo svírací špendlík. Po ruce pro jistotu měj i pravítko.
 
4. OBNOŠENÝ VZHLED
Když budeš mít konečně vyznačená místa, začni s ‚opotřebovaným‘ vzhledem. Ten vytvoříš pomocí brusného papíru, brousku, ocelového kartáče a pemzy. Sama si pak urči moment, kdy opotřebení vypadá dokonale.

5. DĚRAVĚNÍ
Poté, co džíny vypadají dostatečně ‚zoufale‘, je načase vzít do ruky nůžky nebo nůž a začít vodorovně prořezávat vyznačená místa na díry. Postupuj pozvolna a na úvod vyzkoušej raději menší tahy. Finální podobu děr můžeš ještě stylově doladit tak, že se čouhajících nití zbavíš pinzetou.

 
Dělal/a jsi doma také nějaké DIY? poděl se v komentářích :)

xoxo Livy
 

2 komentáře:

  1. hezký (y) to si vymýšlela sama? :O

    OdpovědětVymazat
  2. ne, nevymýšlela :) zrovna toto ne, takže nemám ani za co děkovat ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš krásný komentář !